VõistlusedESS Kalevi lahtised meistrivõistlused sisesõudmises

17. dets. 20230
https://www.rowing.ee/wp-content/uploads/2023/12/IMG_8212.jpg

16.12.2023 toimus Pärnus Kuninga Tänava Põhikooli spordihallis sisesõudmise sarja II etapp, ESS Kalevi lahtised meistrivõistlused sisesõudmises. Võisteldi erinevatel distantsidel; kõige nooremad ehk siis D klass läbis 250 meetrise distantsi; C klass 500 meetrit; parasõudjad ja veteransportlased 1000 meetrit ning alates B klassist sõuti ergomeetritel 2000 meetrit.

Tüdrukute D klassis III koha võitnud (aeg 01:05,4) Anne-Kreet Vaar, kellele olid Kalevi lahtised meistrivõistluse esimesed võistlused sisesõudmises, ütleb, et on väga õnnelik kolmanda koha üle. Hetkel ta veel ei tea, kas osaleb jaanuarikuus Alfa sisesõudmise võistlustel. Anne-Kreet treenib nädalas kolm korda ning tahab saada vanaisa (Rein Põlluste) eeskujul sõudjaks.

Naiste klassis I koha (aeg 6:58,9) võitnud Annabel Aron on äsja saabunud Los Angelsest koju jõulupuhkusele (ta õpib USC ülikoolis ning treenib sama ülikooli sõudekoondises). Oma sõidust räägib ta järgmiselt: “Otsustasin nädal enne võistlusi, et võiksin ennast mugavustsoonist välja viia ja võrrelda ennast teiste eestlastega ning näha, kas sügisel tehtud töö on kandnud vilja. Tulemusega jäin kokkuvõttes rahule, kuid olen kindel, et sõidan kevadel veel kiiremaid aegasid”. Sisehooajal Annabeli rohkem võistlustel ei näe, kuna sõidab aasta lõpus tagasi USA-sse, kus algab treeninglaager. Koju naaseb ta mai lõpus või juuni alguses. Loodame nähe Annabeli võistlemas ka suvel vee peal. 

Tüdrukute A klassis I koha saanud Eliise Tart (aeg 7:28,1), kes edestas II kohta lausa 14 sekundiga arvab, et hea vorm tuleb järjepidevast treeningust. Ta plaanib kindlasti ka Alfal osaleda, kindlaid strateegiaid tal võistluste võitmiseks pole, lihtsalt pingutab maksimumini. Konkurentideks peab ta kõiki, kes võistlustel osalevad, sest kunagi pole tead, milline on teiste treenitus. Eliise plaanib kindlasti sõudmisega 4-5 aastat veel tegeleda. 

Arvi Männiku

Meesveteranide MV 70+ klassis I koha (aeg 4:10,8) võitnud Arvi Männiku jutustab motiveerivalt oma sõudjakarjäärist: “Sõudmisega hakkasin tegelema 1960 aastal. Olin 1962 aastal Eesti noortemeister kaheksalisel, 1963 aastal Eesti meister  täiskasvanute klassis roolijaga kahesel – mitte roolimehena, vaid sõudjana, naljatab ta. Sisesõudmisega hakkasin tegelema 2015 aastal, pärast pensionile jäämist. Hakkasin käima Ingridi ja Elari trennides. 2017 aasta Alfal võitsin II koha MV 70+ vanuseklassis ja 2018 aastal Alfal samas vanuseklassis olin kolmas. Praegu teeme trenni oma seltskonnaga (Tiit Helmja, Peeter Sontak, Juhan Paalo, Rein Põlluste) igal teisipäeval. Võimaluse korral käin veel neljapäeval Elari spinningu trennis.

Lisaks nendele trennidele käin paar korda nädalas ujumas. Milleks see kõik? Trennist tulles on kohe äraütlemata mõnus tunne. Ei tule mitte meeldegi, et kohe olen 80aastane. Võistelda ja võistlustel kohtuda omasugustega on elamus omaette. Me ju vajame positiivseid elamusi. Kui ikka tervis püsib korras ,siis jaanuaris tahaks nii Alfal olla kui ka osaleda viimasel etapil Narvas.” Seega vanus on vaid number passis ja sportimisega pole kunagi hilja alustada.

Sisesõudmise kolmas etapp, “Alfa” toimub Tallinna Spordihallis juba 20. jaanuaril, mis tõotab tulla põnev, kuna võistlema tuleb rahvusvaheline seltskond. Pöidald pihku ja kaasa elama!

Meie klubi parimad olid:

Para N I koht – Birgit Näppi

Para M I koht – Ivar Merila, II koht – Randel Peerna

N50+ III koht – Katri Aron

M70+ I koht – Arvi Männiku

TD III koht – Anne-Kreet Vaar

TC II koht – Nele Lohk

PC III koht – Marten Ollino

M III koht – Nikita Konstantinov

TA I koht – Eliise Tart, II koht – Bärbel Rõõm

N I koht – Annabel Aron, II koht – Liisu Mitt

Jäta kommentaar

Sinu e-posti aadressit ei avalikustata. Kohustuslikud väljad on märgistatud tärniga *

Toetajad

 
Pärnu Vesi
Pärnu linn
Eesti Kultuurkapital
Kultuuriministeerium
Eesti Sõudeliit
 

Pärnu Sõudeklubi | Reg. nr. 80090721 | KMKR nr. EE102019892 | Rääma 27, 80039 Pärnu | klubi@rowing.ee | +372 5066 312
Kõik õigused kaitstud 2024