Määratlemata2023 Eesti MV sisesõudmises pikamaa distantsil

25. nov. 20230
https://www.rowing.ee/wp-content/uploads/2023/11/Sk_parnu-1280x801.jpg

25.11.2023 algas sõudjatel sisehooaeg Eesti meistrivõistlustega pikamaa distantsil, võistlus toimus Viljandi spordikeskuses. Distantsiks oli 6000 m vanematel ning nooremad ja parasõudjad sõudsid 3000 m. Meie klubi parimad:

PR-N I koht – Birgit Näppi, III koht – Amelie Suzette Arula

PR-M I koht – Randel Peerna ja Ivar Merila

N40+ III koht – Ave Rallmann

PC I koht – Marten Ollino

TA II koht – Bärbel Rõõm, III koht – Lisette Idvand

N I koht – Liisu Mitt

Naiste I koha (aeg 22:51,9) võitnud Liisu Mitt võtab oma sõidu kokku järgmiselt: “Naiste sõidu võidu üle on mul hea meel ja võin öelda, et jäin rahule selle sõiduga, pigem oli see isegi üllatus mulle. Kuna ma käin täiskohaga tööl ning seetõttu panen treeningud paika töö ja enesetunde järgi, siis minu treeningkoormus ei ole kindlasti sama, mis mõni aasta tagasi. Seega olles U23 naistega võrdne, tekitas see minus põnevust. Teistel ergomeetri etappidel tahan pakkuda samamoodi noortele konkurentsi ja annan endast nii palju kui võimalik. Ilus lõpp on muidugi sisesõudesarja etapi võit”.

Tüdrukute A klassi II koha (aeg 24:19,9) saanud Bärbel Rõõm kommenteerib oma sõitu: “Sisesõudehooaja esimene etapi algus on kõigile sportlastele ja koondisse pürgijatele väga tähtsaks jõuprooviks. Sellelt võistluselt saab palju punkte koondise punktitabeli jaoks. Võistlustulle minemise eel tegin ära suure ettevalmistuse ning parandasin oma eelmise aasta aega 20 sekundit,  kuid võiduks sellest ei piisanud. Minu põhidistantsiks on 2000 m detsembris ja märtsis, kus tuleb hästi sõita, et tekiks võimalus pääseda noortekoondisse. Selle olengi võtnud hooaja eesmärgiks. Kindlasti tahaks sellel sisesõudehooajal ühegi etapi võita, kuid ega konkurentidest puudust tule. Tekkinud on palju uusi nimesid, kelle tulemused ja sõidud panevad ennast rohkem pingutama”.

Marcus Viks

Tugevas konkurentsis võistelnud Marcus Viks (IV koht, aeg 21:27,7) kirjeldab oma võistlust: “Eesti MV sisesõudmises pikamaa distantsil osutus see aasta palju keerulisemaks ja raskemaks, kui olin oodanud. Treeningute järgi oli loota head keskmist ja eesmärgi täitmine tundus olevat tehtav, aga pidin tõdema, et võistlustel oli olukord teisiti. Õhupuudus, mis andis tunda juba peale esimesi tõmbeid, tegi ka oma töö, keha töötas maksimumi peal. Kahjuks jäin III kohast napilt ilma. Füüsiline vorm on kehva ja selle kallal tuleb kõvasti vaeva näha nii praegusel, kui ka järgnevatel hooaegadel, kuna konkurendid ei maga. Hooaeg tõotab tulla huvitav, sest see aasta on taas tihe konkurents U19 koondise kohtade peale ja A klassis sõidavad samuti kõik sellel aastal Baltic Cupil võistelnud poisid. Hooajalt ootan häid sõite, kus saan parandada oma isiklikke tulemusi ja välja võidelda koht endale U19 koondise kevadise avaveelaagri koosseisu. Eesmärk on olla osa järgmise aasta noortekoondise paatkonnast ja seal sõita tulemus mis võimaldaks pääsu EMile või isegi MMile. Järgmisena on tulemas 2 km etapp Pärnus, kus loodetavasti on juba olukord paranenud ja saan taaskord võistelda poodiumikohale”.

Järgmine etapp on ESS Kalevi meistrivõistlused, mis toimuvad Pärnu Kuninga Tänava Põhikoolis, 16.12.2023, ootame kaasa elama. 

Jäta kommentaar

Sinu e-posti aadressit ei avalikustata. Kohustuslikud väljad on märgistatud tärniga *

Toetajad

 
Pärnu Vesi
Pärnu linn
Eesti Kultuurkapital
Kultuuriministeerium
Eesti Sõudeliit
 

Pärnu Sõudeklubi | Reg. nr. 80090721 | KMKR nr. EE102019892 | Rääma 27, 80039 Pärnu | klubi@rowing.ee | +372 5066 312
Kõik õigused kaitstud 2024