MääratlemataSõudeklubi uus spordimaja valiti Pärnumaa aasta sporditeoks

15. veebr. 20210
https://www.rowing.ee/wp-content/uploads/2021/02/Tahesara-2021-Parnu-SK-aasta-spordiedendaja-foto-Ants-Liigus.jpg

Neljapäeval, 11. veebruaril Koidula muuseumi vabaõhulaval toimunud Pärnumaa spordiaasta parimate tänuüritusel anti Pärnu sõudeklubile üle mitu preemiat. Niisamuti tunnustati lootusandvaid noorsportlasi, kellest mitmed treenivad Räämal.

Uuenduskuuri läbinud sõudekeskus valiti eelmise aasta maakonna ja Pärnu linna aasta spordiedendajaks ning Pärnu Postimehe lugejate hääletuse tulemusel Pärnumaa aasta sporditeoks. Auhindu käis vastu võtmas klubi president Toomas Rapp, kes tänas oma kõnes nii rahastajaid kui eraisikutest initsiaatoreid. Teiste seas mainis Rapp teeneka treeneri Mihkel Leppiku panust, kes enam kui 15 aastat tagasi idee välja käis.

Rapp (vasakul) Pärnu Postimehe spordireporterilt Märt Pilmelt aasta sporditeo trofeed saamas (FOTO: Ants Liigus)

Juba mitu aastat on Pärnu linnal ja kohalikul spordiliidul tavaks anda andekatele noorsportlastele üle stipendiumid, et panustada sel moel noorte sirgumisse olümpiasportlasteks. Iga tulevikulootus sai sertifikaadi 800 eurole ja tänukirja. Pärnu sõudeklubist tunnustati Greta Jaansoni (treener Tatjana Jaanson), Annabel Aronit (Rita Maier ja Ingrid Võsu), Margus Kodasmad ja Martin Rahuojat (mõlemad on Maieri hoolealused).

Klubile jagatud tunnustused jõudsid Räämal auhinnakappi (FOTO: Toomas Rapp)

Maakonna ja linna aasta invasportlaseks nimetati sõudeklubi hingekirjas Cäroly Paatsi, kes paistis Rootsis Östersundis toimunud rahvusvahelisel eriolümpial silma murdmaasuusatamises medalite võitmisega. Parima meesinvasportlasena tunnustati sisesõudjat Randel Peernat, kelle igapäevatöö on seotud erivajadustega inimeste taastusraviga. Kahekordne olümpiamedalist Tõnu Endrekson tõi klubi kaardile Pärnumaa ja Pärnu linna aasta võistkonna preemiaga: nelik, kuhu lisaks Endreksonile kuulusid Jüri-Mikk Udam (Talliinna SK), Allar Raja (Pärnu SK Kalev) ja Kaspar Taimsoo (Viljandi SK) tuli Poznanis toimunud Euroopa meistrivõistlustel Hollandi, Itaalia ja Leedu järel neljandaks.

Jäta kommentaar

Sinu e-posti aadressit ei avalikustata. Kohustuslikud väljad on märgistatud tärniga *

Toetajad

 
Pärnu Vesi
Pärnu linn
Eesti Kultuurkapital
Kultuuriministeerium
Eesti Sõudeliit
 

Pärnu Sõudeklubi | Reg. nr. 80090721 | KMKR nr. EE102019892 | Rääma 27, 80039 Pärnu | klubi@rowing.ee | +372 5066 312
Kõik õigused kaitstud 2024