MääratlemataEdukas ja tihe nädalavahetus kostitas edukate tulemustega

4. juuni 20170

Juuni kuu esimene nädalavahetus kuulus täielikult sõudmisele, kui Tallinnas Harku järvel selgusid Eesti meistrid sprindidistantsil ja Harku regati parimad ning alla 23 aastased sportlased võtsid mõõtu rahvusvahelisel Suurel Moskva regatil. Kõigil kolmel võistlused olid ka Pärnu Sõudeklubi sportlased esindatud, kes tõid klubile oma tulemuste ja eneseületustega au. 

Eesti meistrivõistlused sprindis nõudsid sportlastel teravat minekut 250 meetrisel distantsil, kus iga väiksemgi eksimus võis maksta mitmeid kohti. Õnneks sportlaste etteasteid võib pidada edukateks, kuna saavutati 4 medalikohta ühe meistritiitliga. 

Eesti meistriks sprindidistantsil krooniti Jan Oberacker, kes stabiilsete sõitudega ennast poiste B vanuseklassi finaali võitles ning viimases sõidus oma maksimaalset sprindivõimet realiseeris. Meistritiitli saavutas Jan ajaga 0.54.0 klubikaaslase Teet Tuuliku ees kõigest 0,7 sekundiga. Napilt oleks kolmaski klubi sportlane poodiumile mahtunud, kuid kolmanda koha napsas Rasmus Jõesaare ees Ken-Markus Üle Sõudmise ja aerutamise klubist Tartu. Ajaga 0.54.9 lõpetanud tartlane edestas Rasmust napi 0,2 sekundiga. 

Hõbedase medali sai omale kaela ka Greta Jaanson neidude A klassi ühepaadil. Säravamast tulemusest lahutas Gretat 0,2 sekundit, mis näitab taas, milliseid põnevaid lõpplahendusi võistlus pakkus. Meistritiitliga pärjati viljandlane Kärolyn Mäesaar tulemusega 0.56,9. Kolmanana lõpetas Grete Alttoa Pärnu Kalevist (aeg 0.59,6). 

Meeste üksikaerulisel kahepaadil võistles Pärnu Sõudeklubi treener Elar Jaakson koos sõbra Raul Rämsoniga. Koos on varem samal võistlusel saavutatud ka meistritiitel, kuid seekord tuli leppida teise kohaga. Esikoht kuulus SAK Tartu duole Reigo Pihlakule ja Heigo Ilvesele resultaadiga 0.48,3, edestades Jaaksoni paarkonda 0,5 sekundiga. Pronksmedali said kaela samuti SAK Tartu mehed Indrek Salk ja Lauri Pind. 

Harku järve regatilt, mis toimus meistrivõistlustest järgmisel päeval, tõid klubi sportlased kaasa 3 esimest kohta, 3 teist kohta ning ühe kolmanda koha. Esikoha au said endale Jan Oberacker poiste B klassi ühepaadil, Greta Jaanson neidude A klassi ühepaadil ning Maris Mitt ja Celia Vaiksaar neidude A klassi paarisaerulisel kahepaadil.

C vanuseklassi noorte kahepaatidel sõudsid hõbedale tütarlapsed  Grit Lelle ja Emily Moorits ning poisid Karel Allik ja Karl-Joosep Raudkivi. Tütarlaste B vanusegrupi ühepaadil saavutas samuti teise koha Annabel Aron. Pronksmedaliga lõpetas võistlused Berry Nurm noormeeste A klassi ühepaadil. 

Rahvusvahelise Suure Moskva regati kohta saab lugeda SIIT!

 

Jäta kommentaar

Sinu e-posti aadressit ei avalikustata. Kohustuslikud väljad on märgistatud tärniga *

Toetajad

 
Pärnu Vesi
Pärnu linn
Eesti Kultuurkapital
Kultuuriministeerium
Eesti Sõudeliit
 

Pärnu Sõudeklubi | Reg. nr. 80090721 | KMKR nr. EE102019892 | Rääma 27, 80039 Pärnu | klubi@rowing.ee | +372 5066 312
Kõik õigused kaitstud 2024