MääratlemataPärnus võisteldi Erich-Wilhelm Seileri mälestuseks

17. mai 20150

Traditsiooniliselt peeti Eesti karikavõistlustele järgneval pühapäeval ka legendaarse sõudetreeneri ja sõudja Erich-Wilhelm Seileri mälestusvõistlused.

Võistlustel oli kavas vanematele osavõtjatele 2000 meetrine ja kuni 14-aastastele 500 meetrine distants.

Võistlustele eelnes ka koondise paatkondade testsõit, kus head minekut näidanud noormeeste neljapaadis istus ka Pärnu SK kasvandik Margus Kodasma. Paatkond sõitis välja aja 6:22,0. Veel testis lisaks neidude neljasele ja U23 kergekaalu paariskahesele vormi U23 üksikaerukahene koosseisus Markus Ritson-Daniel Liik, kelle ajaks jäi 7:25,6.

Esimene võistlussõit peeti poiste C-vanuseklassi ühepaatidel, kus võistlejaid jagus ka eelsõitudesse. 500m distantsil pääsesid finaali 3 Pärnu Sõudeklubi sportlast: Teet Tuulik, Jan Oberacker ja Kermo Mitt. Finaali võitis ajaga 1:54,7 Teet Tuulik, järgnes viljandi noorsõudja Handreas Karl Kivistik (1:58,3) ja kolmandana finišeerus Jan Oberacker ajaga 2:11,1. Kermo Mitt lõpetas sõidu viiendana.

Tüdrukute A-vanuseklassi ühepaatidel oli konkurents Pärnu Sõudeklubi neidude Karoliine Lünekundi ja Nora Küütsi vahel, millest ajaga 8:44,1 väljus võitjana Nora Küüts. Lünekund lõpetas ajaga 8:53,1.

Järgnes naiste paarisaeruliste ja üksikaeruliste paatide ühisstart, kus üldvõit kuulus üksikaerulisele paadile Viljandist (aeg 8:07,5). Samas võistlusklassis oli teisel kohal Pärnu SK-SAK Tartu koondpaatkond Jessika Sholz-Karoli Loot (8:34,4). Paarisaerulistel paatidel aga võidutsesid ema-tütar Tatjana ja Greta Jaanson ajaga 8:16,0. Ka kaks järgnevat kohta kuulusid Pärnu jõe paremkalda paatkondadele. Teised olid napilt Kätlin Strikholm-Mona Küüts (8:17,5) ja kolmanda koha medalid võtsid vastu Kristel Lusikas-Liisu Mitt (8:36,9).

Noorimate, C-klassi tüdrukute üheste arvestuses kuulus võitjakarikas Pärnu Sõudeklubi sportlasele Annabel Aronile, kes oli 500m distantsil nii kiire, et kohtunikel ei õnnestunud aega mõõta. Talle järgnesid 2 Viljandi sportlast.

Järgmises vanuseklassis, Tüdrukute B kahepaadil, kuulus klubile teine koht, mille tõid ajaga 8:50,2 Celia Vaiksaar-Maris Mitt. Esimene oli Viljandi-Kalevi koondpaatkond (8:25,5) ja kolmas Kalevi duo (9:15,1).

Poiste A-vanuseklassis valitsesid Pärnu SK noormehed. Esikoha tõi Martin Rahuoja ajaga 8:04,0 ja teise koha saavutas Tristan Lasn ajaga 8:12,9. Kolmas oli viljandlane Joonas Toom.

Poiste B-vanuseklassi paariskahesel pidi Pärnu Sõudeklubi duo Markus Strikholm-Bertty Nurm (aeg 7:18,4) tunnistama kahe paatkonna paremust. Võitsid Kalevlased (7:11,9) ja teised olid viljandlased (7:15,5).

Järgnenud meeste ühepaadis ei saanud Andreas Lünekund vastu Kalevi sõudjale Geir Suursillale (7:28,3) ja lõpetas teise kohaga, saades ajaks 7:36,0. Järgnes kogenud Tallinlane Aleksei Lipintsov (7:39,4).

Noorimate, C-klassi poiste paariskahestel oli kogu jõgi Pärnu Sõudeklubi sportleste päralt ja omavahelises konkurentsis võidutses koosseis Jan Oberacker-Teet Tuulik (1:56,9). Teised olid Alex Ots-Kristofer Mäeots (2:13,2) ja kolmas Künter-Sten Nurm-Rasmus Jõesaar (2:14,7). Neljandana lõpetasid noored Jasper Pruuli-Cris-Eric Laanemäe.

Esmakordselt kuulusid Seileri mälestusvõistluste kavasse ka segapaadid, mida oli kokku stardis 9. Seetõttu peeti ka eelsõidud. Ainult Pärnu klubidest moodustatud paadid võistlesid lühemal, 500 meetrisel distantsil ning võitjana väljus sõbralikult kahe klubi ühissegapaatkond koosseisus Nora Küüts-Johann Poolak, kes tihedas sõidus sõitsid ajaks 1:42,9. Järgnesid 2 Kalevi paatkonda aegadega 1:44,3 ja 1:49,5 ning ülejäänud 3 finaalikohta jagasid omavahel taas Pärnu Sõudeklubi paatkonnad.

Jäta kommentaar

Sinu e-posti aadressit ei avalikustata. Kohustuslikud väljad on märgistatud tärniga *

Toetajad

 
Pärnu Vesi
Pärnu linn
Eesti Kultuurkapital
Kultuuriministeerium
Eesti Sõudeliit
 

Pärnu Sõudeklubi | Reg. nr. 80090721 | KMKR nr. EE102019892 | Rääma 27, 80039 Pärnu | klubi@rowing.ee | +372 5066 312
Kõik õigused kaitstud 2024