Määratlemata2017 aasta sõudmishooaeg saab stardi Tartus

21. apr. 20170
https://www.rowing.ee/wp-content/uploads/2017/04/inline-images_1080682t1hbc64.jpg

Tuleval nädalavahetusel, 22.-23. aprillil, on põhjust sattuda Tartusse, kuna Emajõe looklevate kallaste vahel avatakse 2017 aasta sõudmise võistlushooaeg. Sportlastel tuleb võistelda kahel erineval distantsil mille tulemuste kokku liitmisel selgitatakse paremusjärjestus. Emajõe karikavõistluste esimene päev 4000 meetrisel distantsil algab kell 14.00. Teisel võistluspäeval, mis algab kell 12.00, tuleb atleetidel läbida 2000 meetrit. 

Sõudjad emajõel
Sõudjad Emajõel võistlemas. 

Emajõe karikavõistlused pakuvad igal aastal hulgaliselt põnevust, peegeldades äsja talvisest ettevalmistusperioodist väljunud sportlaste hetkevormi ning arengut. Kuna Emajõe kaldad ei ole kuigi laiad, tuleb lasta sportlasi võistlustulle ükshaaval, mis tekitab suure võistlusmomendi iseendaga. Lisaks käänulistele kurvidele lisab võistlejatele keerukust juurde kiirevooluline vesi mida on ka võimalik sportlasel osavalt sekundite võitmiseks ära kasutada. 

Võistlustel jäävad seekord kõrvale Eesti koondise mehed, kes oma hooaja esimese stardi tegid mõned nädalad tagasi Horvaatia pealinnas Jaruni sõudeklanalil ja nüüd valmistuvad esimeseks maailmakarika etapiks. Küll aga on esindatud noorte ja U23 vanuseklasside parimad sportlased. Kindlasti näitavad tugevat vormi meeste ühepaadil Margus Kodasma kui ka Martin Rahuoja, kes on eelmistel hooaegadel kui ka möödunud talve vältel saavutanud häid tulemusi ja on kindlasti U23 koondise projektijuhi huviorbiidis. 

Noormeeste 1x paadiklassis püüab poodiumi kohta Bertty Nurm, kes on näidanud, et suudab oma sportlikku vormi väga edukalt realiseerida ühepaadil. Neidude samas paadiklassis tuleb silm peal hoida Greta Jaansonil, kes on talvisel hooajal tugevasti arenenud ning valmis konkurentidega rinda pistma. 

Naiste ühepaadil stardib Telia sisesõudesarja võitnud Liisu Mitt, kes läheb kõrgeimat poodiumi kohta 9 konkurendi vastu välja nõudma. 

Võistlustele üles antud sportlaste nimekirjaga saab tutvuda SIIN.

Vahetult enne autasustamist avatakse kahe maineka sõudetreeneri, Jüri Kuruli ja Erich-Wilhelm Seileri mälestuspink, millega austatakse kahe mehe tehtud tööd ja vaeva, mis aitas Eestil jõuda maailmas arvestatavaks sõuderiigiks. 

Pealtvaatajad on oodatud finišeerijatele kaasa elama Sõudmise ja Aerutamise klubi Tartu juurde. Samuti saab viimast tuhandet meetrit jälgida Emajõe rannas. 

Jäta kommentaar

Sinu e-posti aadressit ei avalikustata. Kohustuslikud väljad on märgistatud tärniga *

Toetajad

 
Pärnu Vesi
Pärnu linn
Eesti Kultuurkapital
Kultuuriministeerium
Eesti Sõudeliit
 

Pärnu Sõudeklubi | Reg. nr. 80090721 | KMKR nr. EE102019892 | Rääma 27, 80039 Pärnu | klubi@rowing.ee | +372 5066 312
Kõik õigused kaitstud 2024